Bettingskola

Vår Bettingskola är för dig som inte känner dig riktigt haj på det här med betting, odds, roulette strategi och andra spel över nätet. Det kanske är första gången du har tänkt testa att spela på sport och kan då vara skönt att få lite tips och vägledning på hur du kan gå tillväga. Här kommer jag att gå igenom grunderna för att bli en framgångsrik spelare och vad man bör tänka på. Eftersom det finns så många olika spelbolag idag kan det vara svårt att hitta rätt och veta vad man ska välja. Efter du har gått igenom denna bettingskolan kommer du förhoppningsvis att vara redo.

En del av betting handlar givetvis om tur så det är dumt att tro man ska bli förmögen. Men det kan helt klart ge dig lite extra klirr i kassan varje månad. För att bli en duktig spelare krävs det att man är mycket påläst. Om det man spelar på och hur läget i laget ser ut. Du kanske spelade tennis under din uppväxt och det är något som fortfarande intresserar dig. Då kanske du också har mycket kunskap inom det området och det är absolut något som kan vara till hjälp när du spelar.

Bettingskola del 1 – Hur kommer man igång?

Först och främst måste du ha en startkassa som du har tjänat ihop själv. Låna aldrig, under några omständigheter, pengar att spela med och det är viktigt att du spelar för pengar du har råd att förlora. När du har tjänat/sparat ihop till en sådan kan du börja kika över olika spelbolag. Välj ett som är tilltalande och som erbjuder en bra första insättningsbonus eller välkomstpaket.

Här är några tips på bra spelbolag med schyssta erbjudanden

Bonus
Besök
 Bethard logo
Besök
 Mobilebet logo
Besök
 Expekt logo
Besök
 ComeOn logo
Besök
 bet365 logo
Besök

Några ord som du bör känna till innan du börjar spela.

  • Odds – en mellan vinst och insats. Satsar du 100 kr på ett odds som är 2.25 kommer du att vinna 225 kronor.
  • Bonus – något spelbolag erbjuder, oftast till nya spelare, för att locka till sig nya kunder. Mer information hittar du här.
  • Över/Under spel här ska du spela på hur många mål det blir i till exempel en fotbollsmatch. Tror du att det blir fler än 2.5 mål i matchen då spelar du på över och tvärtom ifall du tror att det kommer bli mindre än 2.5 mål.
  • Live odds – här spelar du under tidens gång på till exempel en hockeymatch. Ser ett lag ut att ha mycket press och du tror att det laget kommer göra mål. Ja då kan du spela på det.
  • 1-x-2 – förmodligen en av de vanligaste spelformerna. 1 står för hemmalaget, x står för oavgjort och 2 står för bortalaget. Du kan välja precis på vilket av de tre olika alternativen du vill spela på.
  • Handikapp – det finns lite olika sätt kring spelande med handikapp. Du kan spela på att ett lag börjar i ledning med till exempel 1.5 mål eller att ett lag börjar i underläge med 1.5 mål. Det finns även möjlighet att spela på hur många mål ett lag kommer att vinna med. Även denna spelformen är vanlig i dagens spel och du kommer med all säkerhet att stöta på den när du väl börjat.
  • Moneyline – påminner om det klassiska 1-x-2 systemet fast man har tagit bort krysset. Du spelar alltså på vilket lag som kommer vinna matchen och du får pengarna tillbaka vid oavgjort. Ofta är oddsen lite lägre på denna speltypen men chansen till vinst blir högre.
  • Långtidsspel – i denna typen av spel satsar du till exempel på vilket lag som kommer vinna allsvenskan i fotboll. Eller vilken spelare som kommer göra flest poäng i fotbolls EM 2016.

Budget och bokföring

Att hålla kolla på sitt spelande är väldigt viktigt så man hela tiden har koll på sina vinster/förluster. De flesta spelbolag har en historik där du enkelt kan kolla igenom dina spel och se hur de gått och hur mycket pengar du spelat för. Se till att alltid ha en budget som du har råd att förlora och spela aldrig för mer än budgeten. Att du bokför själv och inte enbart förlitar dig på spelbolagets historik är också en viktig del. En rolig grej man kan göra är att föra en speldagbok. Du får du en bra blick över ditt spelande och kan lättare få kontroll. En speldagbok är också man kan lära sig mycket utav. Du kan snabbt se hur det gick senast du spelade på just den sporten/laget/spelaren. Och göra en ny bedömning innan du spelar på samma lag exempelvis. Viktigt är att ditt spelande aldrig blir till en livsstil utan stannar som en seriös hobby.

Kunskap och känsla

Din kunskap är väldigt viktig för att bli en vinnande spelare. Följer du ett lag i exempelvis SHL och har generella kunskaper om de andra lagen i serien kan detta vara en bra utgångspunkt att sikta in sig på. Det kan vara så att de två bästa spelarna i ditt favoritlag är skadade och de möter ett formstarkt lag. Ja då kanske din känsla säger dig att du ska spela på motståndarlaget. När du känner dig bekväm med detta kan du givetvis ta dig an andra spel. Bara de grundläggande kunskaperna och intresset finns där. Det är dumt att spela på en sport/lag du inte har någon koll på bara för att oddsen är lyckade. Då handlar det bara om tur och ingen känsla eller finess. Så att vara påläst är ett måste om man vill framgångsrik och ha en god spelupplevelse. Det finns tillfälligheter tur och otur, men det är det som får en att känna spänning. Det är det som är charmen med spelandet, att man aldrig vet med 100 procents säkerhet vilket lag som kommer vinna.

Ingen kan givetvis se in framtiden och det är omöjligt för en spelare att veta hur en match kommer att sluta. Men man kan ändå ha en magkänsla grundat på sina kunskaper och har man en god känsla har man förmodligen det av en anledning.

Tips

Oddsen kommer alltid skilja sig från bolag till bolag och en bra grej kan därför vara att ha konton på flera olika spelbolag. Eftersom de flesta har något som kallas insättningsbonus, en bettingbonus du får vid din första insättning, är det ett bra sett att få mer pengar att spela för.

Spela inte alltid på ditt favoritlag bara för att de ligger dig varmt om hjärtat. Använd istället de kunskaper du har om laget och försök att se mötet från en opartisk vinkel och lägg sedan ditt spel ut efter det.

Spela inte på för många matcher i samma spel då det ökar risken att förlora. Det absolut bästa är att spela på singlar då det ökar chansen till vinst i längden.

Håll koll på ditt spelande och skulle du känna att det blir för mycket ta en paus.

Spela för att du tycker det är kul och inte för att du har ett ”sug”. Det är då varningsklockorna börja ringa och du bör fundera på att dra ner med spelandet.

Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande innebär att du alltid spelar för pengar du har råd att riskera. Om du skulle känna att det istället blivit till ett beroende är det bäst att du håller dig borta från spel tills du känner dig redo att börja igen. Om du ständigt går runt och tänker på odds, spel och så vidare är det också dags att se över sitt spelandet. Det allra viktigaste är att du har kul när du spelar och försök aldrig att vinna tillbaka pengar du förlorat. Det är lätt att det blir en ond cirkel som för vissa kan vara svår att ta sig ur.

Lycka till och hoppas att du har uppskattat vår bettingskola !